Популяризиране на концерт

Така че изпълнявате пред публика като група или солов акт.

Въпросът е как да накараш хората да се появят на концерта ти?

През 2022 г. концертната промоция е хибрид от онлайн реклама, лични промоции, от уста на уста и други техники за привличане на публика.

Трябва да направим крачка назад, преди да можем да разгледаме ефективни стратегии за промоция на концерти.

Факт е, че твърде много от вас се тревожат за привличането на нова публика към своите представления.

Това, което трябва да се запитате е: “Как можем да се подобрим до степен, в която хората да искат да дойдат да ни гледат как играем?”

И да, имам предвид нещо повече от близки познати.

Надяваме се да привлечем преданата публика, която ще даде всичко от себе си, за да ни види на живо, защото знае, че ги чака нещо наистина уникално.

Сега за първия съвет…

1. Направете шоуто си толкова добро, че хората да се страхуват да го пропуснат

Позволете ми да представя това като нашето първоначално запитване. Освен това бъдете честни:

До каква степен вашето изпълнение на живо удовлетворява вашата публика?

До такава степен, че заслужава сто, двеста, петстотин или дори хиляда слушатели?

Трябва да проучим как можем да направим текущото ви изпълнение на живо още по-добро.

По време на тренировка групата ви трябва да се съсредоточи върху усъвършенстването на изпълнението си на живо и създаването на сет лист, който ще накара феновете да се развихрят.

Прочетете също: Планирайте концерт

Всичко е в детайлите.

  • Как ще започне шоуто?
  • Какъв е планът за последния епизод?
  • Не разбирам и дума, която изричаш между песните.
  • Имате ли достатъчно присъствие, за да изнесете шоу?
  • Една песен води ли до друга?
  • Допълват ли се темпото?
  • Можете ли да откриете модел?
  • Възнамерявате ли да разведете публиката на обиколка на вашата снимачна площадка?
  • Какво правиш днес?
  • Как звучиш точно?
  • Има ли достатъчно напасване?

Тук не може да има мърлява работа; всичко трябва да е перфектно. Представете се по-добре на живо от всеки друг във вашия град.

В този момент можем да започнем да обсъждаме концертната промоция и различните методи, които могат да се използват за привличане на нови слушатели.

2. Публикувайте видеоклипове, на които изпълнявате

Защо видеото е толкова ефективно.

След като постигнете целта си да станете изключителен изпълнител на живо, трябва да разгласите думата.

Качването на видеоклипове в различни сайтове за социални медии е най-ефективният начин да покажете това.

Нищо не може да замени действителното демонстриране на нещо на някого.

Популяризирането на вашия концерт може да бъде значително подпомогнато чрез включване на клипове или видеоклипове на живо от вашето изпълнение.

Ще разгледаме някои маркетингови стратегии, като листовки, печатни реклами, съобщения за пресата и др. Най-добрият ви инструмент обаче е самото ви представяне.

Не давайте на публиката място да спекулира как ще се представите. Изяснете им. Заинтересувайте ги и ги убедете, че това е представление, което не бива да пропускат.

Твърде често изпълнителите се опитват да събудят интерес към своите концерти на живо, без да демонстрират истинския си талант.

3. Публикувайте ангажиращо съдържание в социалните медийни платформи

Всеки ден трябва да работите за подобряване на присъствието си в социалните медии, свързано с музика, като част от вашата стратегия за популяризиране на музиката ви.

Последователността е ключът към успеха и вие ще имате предимство пред конкуренцията, когато става въпрос за популяризиране на следващото ви шоу, като използвате ефективно страниците си в социалните медии.

Проблемът е да решите какво да поставите.

Бихте могли да разпространите думата, като споделяте цифрови листовки и други промоционални материали във Facebook и Instagram публикации и истории, но как вашето съдържание наистина ще изпъкне?

Твърде много обща мъдрост предполага, че простото публикуване в социалните медии е добър начин за популяризиране на предстоящ концерт и привличане на нови фенове.

Те не подчертават важността на наличието на висококачествено, интересно и оригинално съдържание.

Не забравяйте, че микросъдържанието е ключово, когато обмисляте идеи за публикации в социалните медии. Ежедневен, постепенен успех, а не масивен еднократен тласък.

В ерата на дигиталния маркетинг навиците на потреблението на потребителите се промениха. Краткото, разбираемо медийно съдържание е популярно сред публиката. Помислете за ежедневни кратки видеоклипове, които можете да правите и споделяте в социалните медии в навечерието на вашето шоу.

4. Популяризирайте бъдещи събития на живо на вашите концерти

Не пропилявайте шанса за допълнителна експозиция на предстоящите си концерти, като игнорирате тези, на които вече изпълнявате.

Разбира се, може да се наложи да използвате дигитални маркетингови стратегии, за да популяризирате текущото си шоу, но един от най-ефективните начини да достигнете до хора, които е вероятно да ви гледат отново, е да го убиете напълно и да кажете на тези нови фенове за бъдещи концерти.

Отделете време в графика си за представяне, за да информирате тълпата за вашите социални медии и предстоящи събития.

В по-голяма степен, ако е в същия град или на същото място!

Ако можете да накарате публиката да се връща за още, ще спечелите възхищението на организаторите на концерти и собствениците на зали.

5. Отпечатайте и разпространете физически листовки и плакати

Честно казано, през 2022 г. най-добрият ви залог за успешно популяризиране на концерт ще бъде стратегия за дигитален маркетинг и онлайн методи като маркетинг в социалните медии.

Листовките и други форми на печатни медии все още са полезни за някои видове местни промоции.

Докато сте стратегически за това кои фирми и къде разпространявате това съдържание, тази тактика все още е жизнеспособна.

Листовките могат да бъдат публикувани в тази зона, ако има голям трафик в тази част на вашия град или град близо до мястото.

Обмислете да проверите заведения или терени, посещавани от вашата целева демографска група. Свържете се с местни радиостанции, вестници и телевизионни станции, за да видите дали вече отразяват теми, които биха заинтересували вашата целева демографска група.

Докато музикален мениджър може да ви помогне с това, имайте предвид, че целите на тези тактики са да се увеличи посещаемостта на следващото изпълнение на живо на вашата група от хора, които не са запознати с работата ви.

Въведете ги във вашия свят, спечелете ги и след това им направете ремаркетинг, след като разберат за предстоящото ви събитие.

Прочетете също: Концерт на Хари Стайлс

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest