Тейлър Суифт носи спектакъл, избягва споровете на музикалния концерт на Amazon

През 50-те години на миналия век една противоречива идея е разработена от квантов учен и математик на име Хю Еверет: теорията за многото светове, която постулира съществуването на паралелни вселени и служи като основа за голям брой научна фантастика. Фокусирайки се върху пукнатините във Вселената, които възникват при измерване на квантови обекти, работата на Еверет в крайна сметка подхранва идеята, че паралелни вселени постоянно възникват заедно с нашата.

На концерта на Amazon Music в Hammerstein Ballroom в Ню Йорк в сряда вечерта, Тейлър Суифт доведе шоуто си на стадион до много по-интимно събиране, за да популяризира Prime Day на сайта следващата седмица. Не знам колко хора в публиката са изневерили на теорията на Еверет, но се разигра една копеле версия.

Една възможна времева линия е успешната бизнесдама Тейлър Суифт, която публично изразява недоволството си от музикалния мениджър Скутър Браун за закупуването на стария й звукозаписен лейбъл Big Machine и, като допълнение, правата върху главните записи на първите й шест албума. Тя публикува това в Tumblr в края на миналия месец: „Това е най-лошият ми сценарий.“ „Мога да мисля само за годините на безмилостен, манипулативен тормоз от страна на [Браун]“, казва тя. Поп звездите заемат страна в Braun v. Swift, сякаш това са последните две минути от видеоклипа на Майкъл Джексън „Beat It“; това е най-близкото нещо, което музикалната индустрия е имала до гореща война от известно време. Типична задкулисна сделка се разиграва пред очите на „вътрешните лица“ на музикалната индустрия, сенчестите кабали на създателите на крале и останалата част от музикалната индустрия. В друг, това неусетно предизвика по-широка дискусия относно собствеността на автора (или липсата на такава) върху собствената му музика, която едва започва да отеква.

Прочетете също: Защо Тейлър Суифт използва лицево разпознаване на концерти

Деветте песни и 45-минутният сет на Суифт в сряда вечер избегнаха неотдавнашното мръсно пране в полза на любимите на феновете, които смесиха интимното със зрелищното, създавайки свят, в който не съществуват хонорари, точки за сделки, собственост на майстори и други подобни. (Почти. Според Elle, Суифт е „харесала“ коментар в Tumblr, който изтъква нейните ясно чуваеми викове на „Liars and the dirty, dirty cheats of the world“ в заключителната песен на песента „Shake It Off“.

Този, който облича расото, трябва да носи тежко бреме на плещите си. Суифт обаче беше наясно с основните мотиви на своите последователи. Суифт пренесе огромното си шоу на стадиона в ограничена обстановка, докато другите изпълнители на вечерта, Дуа Липа, SZA и Беки Джи, всички възхитително приветстваха интимността, предоставена от мястото. Нейната начална песен “АЗ!” беше придружена от пиротехника, която допълваше нейните четири фонови певци. I Knew You Were Trouble накара парните машини да излязат от релсите. В допълнение, “Shake It Off” включва прекалено много конфети, изсипани върху крещящата тълпа. В сравнение с другите три акта, Суифт се откроява с това, че използва действителни музиканти, а не просто пантомима към записана музика, както направиха другите два акта. (Не всеки музикант има и актьорски способности.)

В него обаче имаше нещо повече от фойерверки. Изпълнявайки “Добре дошли в Ню Йорк” акустично само с китара, Суифт се възползва максимално от интимната обстановка. Най-близо повечето от нас до концерт на Тейлър Суифт: Unplugged е да я видим на място, което е една десета по-голямо от това, с което е свикнала. (Amazon излъчи шоуто на живо и го показва отново за ограничен период от време на Prime Video.)

Прочетете също: Еминем осветли концертното бомбардиране на Ариана Гранде с новата песен „Unaccommodating“, получава незабавна реакция

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest