Концерт на Хари Стайлс

Хари Стайлс тичаше през сцената в Pepsi Center в Денвър, Колорадо, развявайки знаме на прайда в дъгата почти месец преди деня, след като Върховният съд се произнесе в полза на пекар от Колорадо, който отказа да направи торта за празнуване на еднополова сватба. Въпреки че в столицата на щата има някои сини анклави, Денвър е заобиколен от консервативни крепости като Уелд Каунти и Колорадо Спрингс. Това е щат, който гласува с малко за Хилъри Клинтън през 2016 г. Ето защо е донякъде изненадващо да станем свидетели на млада поп звезда в толкова разединена държава, в разединена държава, да направи толкова смело политическо изявление на сцената.
В този поляризиран политически климат много видни музиканти предпочитат тишината. Увеличаването на вашата основна аудитория е по-лесно, когато играете на сигурно. Да се ​​занимаваш с политика е лош ход за всяка компания.

Хора от целия регион на Скалистите планини пътуваха до Денвър, за да видят Хари Стайлс в Pepsi Center, най-голямата арена в щата. Имаше много хора от 87% бели предградия на този щат, включително хора със светещи каубойски шапки, бащи с ризи на Metallica и майки от кънтри клубове. Въпреки това там имаше и значителен контингент от млади хора, много от които носеха шапки и дрехи с мотиви на дъгата.

Прочетете също: Планирайте концерт

Накрая се връщаме към Хари Стайлс. Той е 24-годишно дете, но е икона на стил, бивша суперзвезда на момчешка група и разбивач на сърца на цяло поколение. Днешната младеж гледа на него като на свой герой. И изглежда всички са съгласни, че той е първокласно човешко същество. Покажи ми, че греша. По средата на шоуто той обяви три рождени дни и специално ги спомена в края. (Междувременно, ако ме запознаете с един човек на парти, няма да си спомня името му поне за минута.)
Това е поколението, което се взира в Джейк Пол (и неговия идиот на брат) в YouTube, идва на тълпи за възпоменателната служба на XXXTentacion и гърми Post Malone и The Chainsmokers в слушалките си. Въпреки това вижте сладкия Хари, чиито стоки „Отнасяйте се с хората с доброта“ бяха закупени от почти всяка млада дама, напускаща арената.

Възрастните слушатели също ще се насладят на музиката. Концертът му беше повлиян от Pink Floyd, The Beatles и The Rolling Stones и той носеше блуза с пайети, която го караше да изглежда като млада, невероятна комбинация от трите групи. Той също така свърши фантастична работа с кавъра на “The Chain” от Fleetwood Mac. Бедното дете се бореше с последиците от прословутата надморска височина в Колорадо, както и с упоритата кашлица през цялото шоу. Въпреки това той беше достатъчно адаптивен, за да пее всяка песен в по-нисък регистър, където беше по-спокоен. Бил съм на стотици концерти тук и един често срещан недостатък е, че изпълнителите не винаги имат дробовете да извлекат пълния диапазон на всяка песен. Той има необходимата музикална интелигентност, за да приспособи пеенето си към променящото се въздушно налягане. Не е лесна задача, разбира се.
За да бъде ясно, той е бил открит поддръжник на правата на LGBTQ много преди дните си в One Direction, бившата най-голямата поп група в света. Той пое баптистката църква Westboro, отиде на турне с куиър триото Muna и изпя това, което много хора смятат за бисексуален химн в песента си „Medicine“: „Момчетата и момичетата са тук / аз се забърквам с него / И аз съм ОК с това.” Стайлс гордо показа флага „Направете Америка отново гей“ по време на месеца на гордостта.
Поп звезди като Дрейк и Тейлър Суифт (ах! Драма!) са толкова погълнати от себе си, че дори не осъзнават, че светът съществува извън собствените им глави. И тогава има Стайлс, който казва на своята млада публика, “чувствайте се свободни да правите това, което искате да правите, чувствайте се свободни да бъдете това, което искате да бъдете.” Кавър на четворно платинения “What Makes You Beautiful” на One Direction включва Стайлс, гордо развяващ знамето на гордостта; в неговите ръце песента се превръща от страховита, угаждаща мелодия в овладяващо, включващо пеене. В Денвър, град, който ще разпродаде множество стадионни вечери на Кени Чесни, той дори води със себе си подривна кънтри изпълнителка като Кейси Мъсгрейвс, за да отвори. Тоби Кийт има свой собствен бар и скара там. Мъсгрейвс изсвири странния си положителен хит “Follow Your Arrow”, преди да благодари на всички в публиката, въпреки многобройните си награди за кънтри музика.

Загрижеността за сегашното поколение може лесно да бъде предизвикана от един поглед към кутия Tide Pods. Предположението, че младите хора ще продължат да играят Fortnight или каквото там е, докато светът около тях гори, е удобно. Хари Стайлс обаче е тук, за да покаже, че младите хора присъстват, будят и са загрижени. Десетки хиляди ревящи фенове може да са добър знак.

Прочетете също: Популяризиране на концерт

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest