Как да запиша музика на диск с Windows Media Player?

Подготовка за запис на музика на CD

Готови ли сте да запишете аудио на CD? Ето какво трябва да направите! Уверете се, че компютърът ви има оптично устройство с работеща CD записвачка. Проверете дали празният компактдиск е съвместим със системата. Изберете висококачествени носители – нискокачествените дискове дават лоши резултати. Затворете всички фонови приложения преди записването.

Следвайте тези пет стъпки за Windows Media Player:

 1. Отворете Windows Media Player.
 2. Поставете записваемо CD.
 3. Изберете раздела “Burn” (Записване).
 4. Плъзнете и пуснете мелодии от библиотеката или проверете списъка за възпроизвеждане.
 5. Натиснете бутона ‘Start Burn’ (Започнете записването).

Бъдете внимателни – всяка грешна стъпка или избор губи време и материали! Също така финализирайте дисковете с много сесии след първоначалното им използване.

Проверка на съвместимостта на устройството

Проверка на съвместимостта на устройството

Преди да прехвърлите музика на диск с Windows Media Player, уверете се, че устройството ви е съвместимо. Проверете дали то поддържа записваема оптична памет, например CD, DVD или Blu-Ray. В противен случай по време на процеса може да възникнат грешки, които да доведат до повреда на файлове или дискове.

Уверете се, че музикалното ви устройство разполага с достатъчно място за съхранение, преди да започнете процеса на запис. Уверете се, че има достатъчно свободно място на твърдия диск за временните файлове, създадени по време на записването. Също така се въздържайте от стартиране на други програми по едно и също време.

Възможно е да записвате компактдискове, като използвате устройства, които не са предназначени за тази услуга. Но няма гаранция за успех. Така че, проверете дали Windows Media Player открива вашето музикално устройство и поддържа операции по запис. Не се опитвайте да заобикаляте тези проверки, тъй като неправилните опити могат да навредят на съдържанието и оборудването.

Като следват тези стъпки и се уверят, че устройствата са съвместими, преди да започнат да записват, потребителите могат да записват музикалната си библиотека на дискове безопасно и сигурно, без да рискуват да се повредят.

Поставяне на празен компактдиск в компютъра

Готови ли сте да записвате музика върху компактдиск с помощта на Windows Media Player? Ето едно ръководство в 6 стъпки за вас!

 1. Потърсете в процесора си дисковото устройство.
 2. Натиснете бутона за изваждане в близост до диска и той трябва да се отвори.
 3. Извадете всички съществуващи дискове от устройството, преди да поставите празния диск.
 4. Внимателно поставете празния компактдиск върху кръглата табла в устройството, с етикета нагоре.
 5. Затворете устройството и го натиснете, докато чуете щракване; това означава, че то е сигурно.
 6. Компютърът ви трябва да разпознае празния компактдиск.

Имайте предвид, че при някои компютри може да се появи автоматична подкана, когато се постави нов диск. В този случай изберете “Burn files” (Записване на файлове), след което докоснете “AudioCD”.

Избор на музикални файлове за запис върху компактдиска

Отворете Windows Media Player, за да започнете да избирате аудио записи за вашия компактдиск. Щракнете върху раздела “Burn” (Записване) и се появява панел за управление на списъци за изпълнение. Плъзнете и пуснете песни или албуми или ги изберете ръчно.

Придържайте се към формата Audio CD (.cda ) за най-добро качество и съвместимост със стандартни CD плейъри. Уверете се, че музикалните файлове не са защитени със софтуер за DRM. За да осигурите възпроизвеждане без пропуски, преди да запишете, поставете отметка на “Crossfade ” от опциите за запис в горното меню на лентата с инструменти.

Сега можете да създадете персонализиран компактдиск за себе си или за някой специален човек!

Подреждане на музикалните файлове в списъка за запис

Организирането на аудиофайловете за запис е от съществено значение. Лошата организация може да разруши ефекта на вашата музика. Предлагаме ви ръководство в 4 стъпки:

 1. Отворете Windows Media Player.
 2. Поставете диска за запис.
 3. Изберете раздела “Записване”.
 4. Плъзнете и пуснете музика в списъка за запис.

Не забравяйте, че не трябва да превишавате капацитета за съхранение на диска. Сега можете лесно да организирате музиката за запис!

Организиране на списъка за запис според размера на диска

За да гарантирате, че цялата музика, която искате, е на диска, организирането на списъка за запис според размера на диска е от решаващо значение. Ето как да го направите:

 1. Изчислете общия размер на MB на всички песни в списъка за изпълнение.
 2. Разделете капацитета на стандартния диск на 1,5 или 2. Това помага да решите колко песни да добавите въз основа на размера на файловете.
 3. Сортирайте и подредете песните във възходящ ред според размера на файла.
 4. Ако някоя песен не се побира, премахнете я и я коригирайте.
 5. Потърсете съкратена версия на файловете. Това може да отнеме по-малко място, без да се отрази драстично на битрейта или качеството.
 6. Можете да използвате диск с увеличен капацитет, ако стандартните не са достатъчни.

Не забравяйте: различните дискове имат различен капацитет. Промените, направени в един списък за възпроизвеждане, могат да засегнат други. Винаги проверявайте два пъти, преди да финализирате.

Когато записвате аудио компактдискове с формат Music MP3s, може да се наложи да конвертирате mp3 файловете във wave файлове (.wav). Този некомпресиран формат заема повече място от mp3. Затова бъдете изключително ефективни при избора на песни и задаването на настройки за кодиране.

Организирането на списъци за запис помага за създаването на компактдискове с по-малко грешки или пропуснати песни.

Преглед на настройките за запис

Записвате музика в Windows Media Player? Не забравяйте да прецените настройките за запис, преди да започнете. Проверете как ще се записват файловете ви и направете евентуални промени. По този начин ще получите качествено преживяване при възпроизвеждане.

Можете също така да персонализирате списъка за възпроизвеждане и да изберете типа диск, който е най-подходящ за вас. Аудио CD, MP3 CD или DVD с данни? Освен това използвайте “Опции за запис ” за по-личен контрол. Като например запис без пропуски и изравняване на силата на звука.

Не забравяйте да използвате висококачествени празни дискове. Защитните стени, блокиращи достъпа на WMP до интернет бази данни, могат да причинят проблеми. Също така, подредете отделните песни в един файл, ако искате аудио интеграция.

И накрая, винаги проверявайте дали имате достатъчно място на диска. В противен случай прехвърлянето на данни може да се прекъсне по време на записването.

Регулиране на настройките за запис според предпочитанията

Ако искате да промените предпочитанията си за запис, ето как:

 1. Отворете Windows Media Player и натиснете Записване.
 2. Създайте списък за запис на песните, които искате да запишете.
 3. Натиснете “Burn options” (Опции за запис ) и изберете Audio CD или Data CD/DVD.
 4. Ако е Audio CD, изберете “Audio quality” (Качество на звука) или “Bit-rate” (Скорост на предаване). Ако става въпрос за Data CD/DVD, изберете файлов формат и други настройки.
 5. Накрая натиснете Start Burn (Започнете да записвате ), за да копирате музиката на флаш устройство или да я запишете на диск.

Можете също така да променяте скоростта, нивото на звука и интервалите между песните. Имайте предвид, че те се различават в зависимост от версията на Windows Media Player.

Започване на процеса на запис

Записването на музика върху диск с помощта на Windows Media Player е лесно. Първо се уверете, че вашият CD или DVD е поставен в устройството и отворете приложението. Изберете опцията “Burn” (Записване) от горния десен ъгъл на екрана. Плъзнете и пуснете музикалните файлове, които искате да запишете на диска, в областта“Burn List” (Списък за запис).

След това щракнете върху“Start Burn”. Следете напредъка си чрез лентата за състоянието в горната част на областта “Burn List“. След като приключи, извадете диска.

Не забравяйте да проверите дали имате достатъчно свободно място на дисковите устройства. В противен случай резултатът може да бъде повлиян.

Тези три лесни стъпки ще ви помогнат да записвате музика на диск с помощта на Windows Media Player без проблеми.

Наблюдение на процеса на запис на компактдиск

Наблюдавайте процеса на запис на компактдиск с лекота! Ето какво трябва да направите:

 1. Поставете празен компактдиск в CD устройството си.
 2. Изберете песните/списъка с песни, които искате да копирате в Windows Media Player.
 3. Натиснете “Burn” (Записване)в горната лента на менюто на WMP.
 4. Ще се появи падащо меню. Натиснете “Start Burn” (Започнете записването), за да започнете.
 5. Следете напредъка в лентата за състоянието в горния десен ъгъл.
 6. Когато работата приключи, системата ще извади компактдиска. Затворете прозорците и запазете данните от списъка за възпроизвеждане за по-късна употреба.

Освен това се уверете, че не пречите на компютъра си по време на процеса на запис, за да избегнете всякакви проблеми. След това сте готови за лесно и безпроблемно копиране на музика!

Завършване на процеса на запис и изваждане на компактдиска

След като копирате музикалните си файлове на компактдиска, сте готови да финализирате процеса и да извадите диска. Следвайте следните стъпки:

 1. Добавете всички файлове в библиотеката на Windows Media Player.
 2. Изберете раздела Burn (Записване) в горния десен ъгъл на WMP.
 3. Натиснете “Start Burn” (Започнете записването), за да започнете. Изчакайте WMP да завърши.
 4. Ще се появи съобщение, когато WMP приключи. Натиснете OK.
 5. Изхвърлете компактдиска:
  • Щракнете върху Eject CD/DVD в My Computer/This PC.
  • Няма бутон? Натиснете клавишите Win + E, след което щракнете с десния бутон на мишката върху иконата на DVD записващото устройство в менюто Devices and Drives (Устройства и устройства) и изберете “Eject” (Изхвърляне).

Не забравяйте да затворите всички отворени прозорци или програми, преди да извадите компактдиска. Това предотвратява загубата или повреждането на данни при запис на други компактдискове.

Често задавани въпроси

1. Как да запиша музика на диск с Windows Media Player?

За запис на музика върху диск с помощта на Windows Media Player:

 1. Поставете празен компактдиск в дисковото устройство на компютъра си.
 2. Отворете Windows Media Player и щракнете върху раздела Записване.
 3. Плъзнете музиката, която искате да запишете, от библиотеката си в списъка Burn (Записване) в дясната част на екрана.
 4. Щракнете върху бутона Start Burn (Започнете да записвате), за да започнете процеса на запис.
 5. Дискът ви ще се извади от дисковото устройство, след като процесът на запис завърши.
 6. Сега можете да възпроизвеждате музиката си на всеки CD плейър.

2. Какви формати на файлове за музика могат да бъдат записвани на диск с Windows Media Player?

Windows Media Player може да запише музикални файлове в следните формати:

 • WMA (Windows Media Audio)
 • MP3 (MPEG Audio Layer-3)
 • WAV (формат за аудиофайлове с форма на вълна)

3. Каква е максималната големина на диска, който може да се запише с помощта на Windows Media Player?

Максималната големина на диска, който може да се запише с помощта на Windows Media Player, е 700 MB.

4. Как да проверя коя версия на Windows Media Player използвам?

За да проверите коя версия на Windows Media Player използвате, кликнете с десния бутон на мишката върху иконата на програмата в лентата на задачите и изберете “Properties” (Свойства). В щурцата, които се появяват, изберете “Подробности” (Детайли) и ще видите номера на версията на програмата.

5. Как да преименувам плейлистата ми в Windows Media Player?

За да преименувате плейлистата си в Windows Media Player, щракнете с десния бутон на мишката върху плейлистата и изберете “Rename” (Преименувай). Въведете новото име на плейлистата и натиснете Enter.

6. Мога ли да запиша аудио CD-та на компютъра?

Да, можете да запишете аудио CD-та на компютъра си с помощта на Windows Media Player, като следвате инструкциите в първият въпрос.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest