Защо Тейлър Суифт използва лицево разпознаване на концерти

На шоуто на Тейлър Суифт Rose Bowl на 18 май, феновете бяха запленени от павилион, показващ клипове от нейните репетиции, но не знаеха, че скрита камера за разпознаване на лица им прави снимки. Според Майк Даунинг, главен служител по сигурността на Oak View Group, консултативен съвет за концертни зали, включително Медисън Скуеър Гардън и Форума в Лос Анджелис, изображенията са били прехвърляни на „комаден пункт“ в Нашвил, където са били кръстосани с база данни от стотици известни преследвачи на поп звездата.

Даунинг, който беше поканен на концерта от производителя на павилиона, за да види демонстрация на системата в действие, отбеляза, че „всеки, който минаваше, спираше и се взираше в нея“, което подтикна софтуера да започне да функционира. (Представителите на Swift не отговориха на искания за коментар.)

Прочетете също: Еминем осветли концертното бомбардиране на Ариана Гранде с новата песен „Unaccommodating“, получава незабавна реакция

Използването на технология за лицево разпознаване се увеличава на стадиони и арени и сигурността не е единствената цел, въпреки очевидните опасения за поверителността. Например, кой притежава тези снимки на посетители на концерти и колко дълго могат да се съхраняват? По-рано тази година Ticketmaster направи стратегическа инвестиция в Blink Identity, стартираща компания, чиито сензори твърдят, че могат да идентифицират хора, които минават с пълна скорост за около половин секунда.

Гигантът за продажба на билети очаква технологията да ускори процеса на преминаване през турникетите и може първо да бъде предоставена на високопоставени лица и VIP гости. Главният продуктов директор Джъстин Бърли казва, че технологията „има много обещания“ и че Ticketmaster ще започне бета тестването й на места в началото на 2019 г. Подбираме къде и как да я приложим на практика.

Прочетете също: Тейлър Суифт носи спектакъл, избягва споровете на музикалния концерт на Amazon

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest